Logo

Ajuntament: Suspens en eficiència i servei

Article d’opinió de SOM AMPOSTA a la Revista del mes de maig
Publicat el 23/06/2022
 

L’eficiència i el servei són dues pràctiques de manual i amb execució estricta a l’empresa privada. La primera perquè, de no ser eficient, el cap et farà fora. La segona perquè, davant d’un mal servei, serà el client qui demani el teu acomiadament.

L’Ajuntament d’Amposta ha estat, des de l’entrada d’Esquerra, la ineficiència personificada en l’ús dels recursos. A més, ostenta la bandera d’una clamorosa manca de sensibilitat en el tracte al client o ciutadà en aquest cas. És sostenible aquest model que hem vist fins ara? Fins a quin punt el ciutadà ho seguirà permetent? Fem una reflexió al respecte.

Quan una empresa no té clar que els recursos costen temps i diners i que els clients (ciutadants) són l’actiu de més valor, el problema està servit. «Blanco y en botella» que es diu col.loquialment. Com pot ser que administracions que ens governen i condicionen, d’alguna manera, les nostres vides no siguin capaces d’adonar-se d’aquests errors? Senzillament per la tremenda facilitat en l’accés al crèdit i el poc o nul compromís dels encarregats de gestionar-ho. A la nostra ciutat d’Amposta, això ha portat l’endeutament a nivells insostenibles i a una greu reducció de la caixa o diner disponible. Davant d’una caiguda dels ingressos en anys de crisi o de restriccions (ex. 2020), l’ofegament financer està assegurat. Qui ho paga? El poble. Vulnerables i no vulnerables. Tothom! Mal servei, més impostos a pagar i menys retorn del pagat en matèries com seguretat, neteja o ordre públic que són temes bàsics i de manual en la gestió de tota administració pública. És més, aquesta falta de recursos en polítiques productives com pot ser l’atracció de noves empreses per crear ocupació i riquesa als pobles o ciutats, ha quedat totalment oblidada. Gravíssim error, imperdonable!

En termes més tècnics que a la ciutadania possiblement ja no li arribin, si l’Ajuntament d’Amposta cotitzés a la Borsa com una empresa privada, les seves accions, avui valdrien zero. Clar exemple d’una empresa fallida i que no ha pagat mai dividend als seus accionistes (ciutadants) ja que només han viscut d’ampliacions de capital o, millor dit, vivint de contínues derrames a costa dels seus contribuents. A més, no ofereix plans d’expansió creïbles, ni projectes engrescadors ni tampoc productius ni sostenibles pel poble. Per tant, res! Valor = zero! Si cotitzessin al mercat de renda fixa, avui l’accés per finançar-s’hi seria només per a períodes molt curts de temps i a uns tipus d’interès que podríem qualificar d’autèntica usura. Totalment insuportable però ho dicta el mercat i aquest és dur i molt estricte amb els números de les empreses. Anar incrementant la bola de deute, des de fa un temps, ha quedat limitat i controlat. La sort de totes les administracions públiques és que han gaudit d’una llarga protecció i permisivitat dels Déus financers i que ara això sembla haver-se acabat amb la fi de les polítiques expansives amb tipus d’interès zero o negatius.

L’exigència de la ciutadania cap els governants està sent i serà cada cop més elevada pel que, o bé tenim ents públics més preparats, amb professionals qualificats i eficients, o bé el camí cap al desastre a tots els nivells és més que evident. I això és responsabilitat de tothom. No hi ha lloc per a polítics no formats, sense ètica, eficiència, vida sana, ment clara i que tinguin molt clar que, com a l’empresa privada, han de treballar única i exclusivament pel seu «accionista» que és el ciutadà. I no cal que li facin guanyar diners, no. L’ent públic ha d’aconseguir de l’economia aquell equilibri màgic entre el bon servei i l’ús eficient dels recursos utilitzant el diner aliè (crèdit) només pel que sigui realment rendible i necessari.

Projecte d’ampliació del polígon de l’Oriola

Si volem que Amposta creixi hem de posar els fonaments com més aviat millor.

Portem anys de retard amb l’ampliació del polígon de l’oriola. Necessitem desenes de milers de km quadrats lliures per oferir a les grans empreses perquè s’instal·lin Amposta.

No podem continuar veient com municipis veïns aldea, tortosa…. reben aquestes empreses a casa seva sense fer res.

Algú pot imaginar quants diners recaptaran de kronospan anualment.a més de la feina directa, indirecta i agregada que crearà.

Més diners, més recursos per aquests municipis sense necessitat d’apujar impostos ni retallar serveis.

Cal fer una aposta decidida per portar empreses a Amposta. Cal crear grans espais i buscar inversors perquè els omplin. Això si volem un creixement fort i amb futur. I no continuar fent festetes i esperant que ens caiguin del cel les inversions sense fer res.després de 8 anys ja hem vist que aquesta política d’empresa d’ERC és un fracàs.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

cinco × 1 =